Dialogname
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dialogname

Dünyanin tekeri, ileride döner geride...
 
Dialogname.de  RadyoRadyo  AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Kurt puslu havayı sever

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Babacan




Mesaj Sayısı : 167
Kayıt tarihi : 30/01/09

Kurt puslu havayı sever Empty
MesajKonu: Kurt puslu havayı sever   Kurt puslu havayı sever EmptyPtsi Ekim 26, 2009 12:12 am

Kurt puslu havayı sever
26 Ekim 2009 Pazartesi, 00:11 AÇIK GÖRÜŞ

Kurt puslu havayı sever

Bir Kürt, Kürtlüğünü hatırlamaya görsün, anında MHP’nin ‘kardeşlik’ dairesinden çıkar, o artık ‘güvenilmez’dir. Bakın Bahçeli, AK Parti’nin Kürt milletvekilleri hakkında Başbakan’a seslenirken bu düşünceyi ne kadar rahat dile getiriyor: “Güneydoğu’da milletvekili çıkarmış olabilirsin ama ONLARI kendinden zannetme...”

Kürt meselesinde çözümün kendini dayattığı bir evredeyiz. Bu meseleye dair iki noktanın idrakine varılmış durumda: Birincisi, artık biliyoruz ki, bu sorun varlığını devam ettirdiği müddetçe Türkiye istikrarlı huzurlu ve müreffeh bir ülke olamaz, hatta bütünlüğünü koruması zorlaşır. İkincisi, yine biliyoruz ki, şimdiye kadar uygulana gelen güvenlik odaklı politikalarla bu meseleyi bir hal yoluna koymanın imkânı yoktur.

Aslında “Kürt Açılımı” veya “Demokratik Açılım” adı verilen çalışma, bu iki kabul üzerine oturuyor. Gerek Cumhurbaşkanı gerek Başbakan, Türkiye’nin bu sorunla yaşama şansının kalmadığını ve çözümün bir mecburiyet olduğunu birçok kere dile getirdiler. Kalıcı bir çözüm için daha fazla hukuk ve daha fazla demokrasinin gerektiğinin altını çizdiler. Bu bağlamda demokratik mekanizmalar devreye sokuldu, sivil toplum örgütleriyle görüşüldü, siyasi partilerin görüşlerine başvuruldu ve sorumluluk duyan herkes sürece katkı sunmaya davet edildi. Tabi bu davet herkesi memnun etmedi. Siyasi tezgâhlarını devletin 80 yıllık baskı, inkar ve asayiş odaklı politikasının üzerine kuranlar bu değişimden rahatsız oldular. Özelikle MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu sürece cepheden karşı çıktı ve ihanet içinde olmakla suçladığı hükümetle görüşmeyi kesin bir dille reddetti.

Rakip değil düşman

Bahçeli’nin tavrı aslında basit: Kendisi gibi düşünmeyenleri “siyasi bir rakip” olarak değerlendirmiyor, onları bir “düşman” olarak görüyor. Dolayısıyla bir muhalefet dili değil bir savaş dili kullanıyor. Bahçeli’ye demokratik açılım süreci, müellifleri -başta ABD olmak üzere- dış güçler ve Öcalan olan, bir yıkım projesidir. Ülkeyi bölüp parçalamayı amaçlayan bu projeyi yürütenlere “vatan haini” damgasını yapıştırtıyor, projeye destek olan aydınlara ise “kötü adam” sıfatını uygun görüyor. Ancak tüm bunlar onun hızını kesmeye yetmiyor, Bahçeli dağa çıkıp orada 50 yıl kalmaya hazır olduklarından ve Anadolu’yu yeniden fethetmekten hazır olduklarından bahsediyor.

Her geçen gün Bahçeli’nin kendisi ve yandaşları dışındaki herkesi kapsayan düşman cephesini genişlettiğine tanık oluyoruz. Önceleri Bahçeli’nin hedefindekiler siyasi iktidar ile sürece arka çıkan sivil unsurlardı. Daha sonra bunlara Cumhurbaşkanı ve -Eylül MGK toplantısından “sürece devam” işaretini çıkanca- ordu da katıldı. Bu sürecin arkasında duranları Osmanlı’nın yıkılması sebebiyet verenlerle bir tutan Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın görüşme talebini reddetti, Meclis’in açılış konuşmasında bir kere bile “Türk” kelimesini ağzına almadığı Cumhurbaşkanı’na yüklendi ve Gül’ü “yabancı bir devlet başkanı gibi konuşmakla” itham edip (!) milliğini sorgulama altına aldı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kurt puslu havayı sever
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kürd'ü Kürt'e kırdırma
» Cumhuriyet’in Kürt Modernleşmesi
» 'Kürt açılımı'nın gazı kesilmezse...
» Solun Kürt meselesiyle imtihanı
» Hasan Cemal Kürt Ermeni Düsmanligi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Dialogname :: Kültür, Edebiyat, Yasam :: Özgür Tartisma-
Buraya geçin: